Runners Knee frustrasjoner

Det er frustrerende å være skadet. Jeg har ikke vært det ofte, men hver gang har frustrasjonen vært der med en gang. Plutselig fra å være glad og fornøyd blir jeg mismodig og pessimistisk – jeg kommer ALDRIG til å løpe igjen. Siste gang var det bare en mild plantar facit (betennelse under foten) som det jo egentlig gikk an å løpe med, jeg skulle bare høre det fra en lege først. Men det var ganske surrealistisk at jeg fra innen legen var ☹ og fra legen rett hjem for å løpe og 😊

Denne gang er det kanskje litt mer alvorlig. Det går ikke an å løpe med Runners Knee, eller jeg bør ikke løpe mer med det enn jeg allerede har gjort (et 50 km terrengløp). Det er ukjent når jeg kan forvente bedring så humøret bølger i gråtoner og det meste i hverdagen er egentlig litt vanskelig nå.

Stakkers familie å skulle leve med meg i dette! Det er et lyspunkt jeg kan sykle isteden og har en fin sykkel med lite slitasje som egentlig fortjener å bli brukt mer. Men sykling er ikke helt det samme.

Mitt Runers Knee begynte 6-7 uker før RPL50. Jeg hadde litt vondt i kneet på langtur. Til å begynne med kunne det gå over på turen når jeg kom ned på en flate å løpe etter å ha løpt i terreng. Etter en langtur med mye høydemeter fant jeg noen øvelser og en artikkel som lovet bod og bedring for 9 ut av 10. Da hadde jeg fem uker på meg til å bli frisk innen RPL50. Jeg hadde håp, men var dessverre ikke en av de 9… det ble et hårdt løp!

Etter løpet har jeg vært ved fysioterapeut hvor jeg fikk noen andre øvelser. Men det som er sindsykt frustrerende er at man kan trene i 4 uker også virker det ikke, kanskje bare utsikt til 4 nye uker med andre øvelser som kanskje hjelper.

Det er vanskelig å finne håp hvor man mister kontrollen man selv hadde. Jeg har to grasstrå å klynge meg til: 1. litt styrketrening av fremsiden av låret virker til å gi umiddelbar lindring og håper det hjelper på lengre sikt og 2. jeg kan kanskje holde humøret i skak ved å sykle…

Foto: Fran, Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.