Veien tilbake igjen fra ITBS

I tiden etter ultraløpet hadde jeg egentlig bare to tanker i hodet. Kommer jeg noensinne til å løpe igjen? Og når kan jeg løpe igjen? Svaret på det ble Ja på første spørsmål og 5 uker på andre. Selv om det kanskje ikke virket sånn da jeg var midt opp i det var svaret jo naturligvis Ja.

Det tok meg 5 uker med øvelser fra fysioterapeuten og hvile til beinet innen jeg klarte å løpe igjen. Mot slutten hadde jeg et par rampete utbryterforsøk hvor jeg liste meg forsiktig ned gata i 6 min/km, for så etter 200 meter å blåse retrett og gå tilbake. Det var rett og slett for tidlig og kroppen sa ganske tydelig Nei! På uke 6 (og 2 dager) klarte jeg endelig å løpe litt. 2000 meter ble det første gang. Det var mildest talt fantastiske 12 min. Et par dager etter fikk jeg tilbakelagt 2200 meter. Og hver gang fremover ble det noen meter lengre. Ble fortalt jeg ikke skulle øke mer enn 10% per gang. Klarte selvfølgelig ikke helt å overholde det bokstavelig, men sånn i snitt stemmer det nok egentlig fint. Jeg var tilmed så flink jeg satte opp en kurve i Excel over hvor mye jeg maksimalt kunne løpe med en framskriving på 10% uka.

Jeg endte med å gå 5 gange ved fysioterapeut (pluss en før RPL50). Min oppfatning er klart at det hjalp, selv om vi nok begge ble litt utålmodige etter fremgang i min skade. Egentlig tror jeg bare at benet hadde fått seg en såpass trykk at det tok den tiden. At jeg fortsatte å gå til fysioen annen hver uke gjorde at jeg fikk litt variasjon i øvelsene jeg drev med.

Begynte også å gå i treningssenter for å gjøre mine øvelser og styrketrening av benene++ Har nok nå innsett at jeg bare får fortsette å gå i treningssenter.

Når var jeg skadefri da?

Etter 12 uker!

På 12. uke satte jeg pers på 10 km på Oslo Maraton (10 for Grethe). Ikke sånn den mest prangende tid men pers var det og et veldig fint punktum for å komme videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.